Old School Tools

8 maart 2011

Volgens mij kun je beter goedkope rommelsoftware voor smartboards ontwikkelen dan excellente leraar worden. Op de NOT2011 leek er in elk geval veel geld mee te verdienen. Op de website van sommige verkopers wordt zelfs gesproken van een paradigmawisseling. Sinds wanneer is een plaag van veredelde projectieschermen een teken dat er een paradigm-shift op handen is? Thomas Kuhn zou zich in zijn graf omdraaien.

Gelukkig staan wij nu aan de vooravond van een nieuw paradigma, namelijk dat didactiek en pedagogiek vóór technologie gaan. Onlangs verklaarden Gary Stagner en anderen de oorlog aan het smartboard.  Genuanceerd denken over het gebruik van technologie is hip.

Zie ook:

Share

One Response to “Old School Tools”

  1. jelmerevers Says:

    Ha, herkenbaar. Ik had bij ons op school liever ook gewoon goede beamers gemonteerd gezien in elke ruimte. Nu hebben we een paar smartboards… Smartboards zijn inderdaad highly overrated.

    Maar Google Earth oid heeft met een sb wel toegevoegde waarde. En in die posts kwam naar voren dat je geen ‘sage on the stage’ meer mag zijn. Daar kun je het als geschiedenisdocent niet mee eens zijn, toch? Af en toe goed vertellen wordt door de leerlingen ook gewaardeerd. Gewoon veel afwisselen in de les (met of zonder laptops)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s